Thanks for blogwalking, don't forget to step on shoutbox!

Follow+Dashboard


Shoutbox

Highlight Disabled

Rainbow Link

December 10, 2015

Rezeki tak lama

Aku pegang kata orang, perempuan takkan boleh jd technician (pomen). Tapi alhamdulillah aku dapat.

Dengar ura-ura diorang takkan bg confirmation letter dekat aku sebab aku tak perform. Ye, aku akui. Sekuat mana kudrat seorang perempuan pasti tahap dia takkan sama dengan laki.

Aku akui aku tak perform, mmang tak cun. Sebab kudrat tak kuat. Tp Lillahitaala. Aku dah buat sehabis baik. Aku mungkin tak boleh nak hadap keje multitasking, tak bole buat keje laju macam yg diorang harap kann.

Kadang penat, sampai tak bole nak bngun. Yelahh, dah perempuan kau kerah tenaga 4 kerat macam tu. Tapi aku tak penah mngeluh, minat aku. Niat aku cuma nak belajar. Tak pernah pon aku rasa sebab aku perempuan benda niee jadi kekangan.

Andai kata rezeki aku tak lama dalam bidang nie, aku pegang satu benda. Rezeki semua Allah yg bg. Sesungguhnya Dia lah sebaik baik perancangan. Insyallah.

Kbai

December 07, 2015

Sampai bila aku nak kejar laki nie?

Hee, hyee.

Okay, kali niee memang agak hard laa aku nak move on. Aku dah ter-crush dengan someone niee. Crush teruk. But the point is, dia still with his ex-girl

And, the best part is. Perempuan niee, siap add aku dalam beetalk, wechat, lepas nie tah apa pulak dia jumpa sume dia nak add. Motif dia apa?

Yg laki nie pon, tak penah kata pon yg dia ada girl. Kalau betul laa ex-girl 'je' takkan lepak dari hari jumaat smpai hari ahad, berturut-turut. Entah tiap minggu pon sama. Tu aku taktau sbab every weekend aku balik kg

How could, why do I have this feeling to this type of men? Takde laki lain dah ke aku nak syok terukkkk? Haaa

Ye, lepas aku luahkan niee. Harap sangat aku dapat kenang apa yg dia dah buat kat aku. Berapa lama aku ajak hangout. Haram datang, with the same reason. Terlelap? Fcuk that. Dengan perempuan yg konon nyaa ex tu bole pulak?

How come, kalau ex, bole pegang phone stalk. Asal tak marah, privasi kau pon dia kacau. Entah dia tido sebantal ke aku taktau laa

Please laa diri sendiri. Harap sangat awak kuat, awak bole move on. This type of person bersepah. Kalau dah layan ex memang ending dia tetap ngan ex dia tu.

Penah kene kann? Penah rasa kann

N/p : fynn jamal - takkan pernah *ngam pulak lahh lagu*

Kbai.

June 07, 2015

Susah nyaa nak moving on

Hee, hyee

Betul kann kata orang. Perit nyaa bila putus cinta. Actually its happens to me now. Kadang jeles jugak tgok orang dating sana sini, maklum la remaja, kann. Hehee

Ini apa yang aku sendiri pikir. Ye memang sedih perit getir kalau dah break off, but on this time. I need to control 'nafsu gatal' yang nak kapel dengan sebarangan orang. Rasa takut. Bukan laa takut sampai nak anti-lelaki. Takk! tapi takut ending kapel yang menyakitkan hati. Then benda tu bole jadi dendam. Kene pulak kes yg kene tinggal senyap-senyap and tup-tup tauu sidia tu dah ada orang lain.

Niee tips yg I buat untuk diri sendiri. Just a simple step :

  • Stop stalking! 

    • Lg bnyak korang stalk, lg macam macam benda pasal life dia yg korang akan tauu, and benda tu sebenar nyaa akan buat korang lg marah, sakit hati, pressure, stress and boleh memudaratkan korang punya pikiran. Kadang sampai stress pon ada. Kuatkan diri tu sikit, boleh kan? 

  • Tak perlu pon block dia ke or whatever. 

    • Dari sini nampak sangat yg korang tu lemah. Seriously!

  • Try untuk tak berseorangan. 

    • Sebab time niee korang confirm sangat-sangat memerlukan sokongan dari family and kawan-kawan. Lg kuat korang keseorangan lg kuat korang akan teringan balik kenangan indah dulu-dulu. Admit it

  • Socialize. 

    • Luaskan komunikasi, kalau dulu korang ada pasangan yg confirm punya laa takkan bg korang chat/lepak dengan orang yg tak tentu arah. Time niee lah korang kene tambah kenalan. Dari situ sebenarnya akan support korang daripada kemurungan yg teruk

  • Dekatkan diri dengan tuhan. 

    • Manusia niee memang dah susah, sakit, barulah nk duduk kat sejadah lama-lama. Hehee, sebenarnya itu salah satu terapi. Menangis, meratap, mengadulah dengan tuhan. Dia yg akan bg korang kekuatan untuk tempuh benda 'remeh' niee sume. insya-Allah

And just pegang pada satu ayat. Jodoh tuu dah ada. Cuma cepat atau lambat satu hari nanti dia sampai laa tu.


Kbai

Blogger ChatRoom


Timeline