Thanks for blogwalking, don't forget to step on shoutbox!

Follow+Dashboard


Shoutbox

Highlight Disabled

Rainbow Link

June 07, 2015

Susah nyaa nak moving on

Hee, hyee

Betul kann kata orang. Perit nyaa bila putus cinta. Actually its happens to me now. Kadang jeles jugak tgok orang dating sana sini, maklum la remaja, kann. Hehee

Ini apa yang aku sendiri pikir. Ye memang sedih perit getir kalau dah break off, but on this time. I need to control 'nafsu gatal' yang nak kapel dengan sebarangan orang. Rasa takut. Bukan laa takut sampai nak anti-lelaki. Takk! tapi takut ending kapel yang menyakitkan hati. Then benda tu bole jadi dendam. Kene pulak kes yg kene tinggal senyap-senyap and tup-tup tauu sidia tu dah ada orang lain.

Niee tips yg I buat untuk diri sendiri. Just a simple step :

  • Stop stalking! 

    • Lg bnyak korang stalk, lg macam macam benda pasal life dia yg korang akan tauu, and benda tu sebenar nyaa akan buat korang lg marah, sakit hati, pressure, stress and boleh memudaratkan korang punya pikiran. Kadang sampai stress pon ada. Kuatkan diri tu sikit, boleh kan? 

  • Tak perlu pon block dia ke or whatever. 

    • Dari sini nampak sangat yg korang tu lemah. Seriously!

  • Try untuk tak berseorangan. 

    • Sebab time niee korang confirm sangat-sangat memerlukan sokongan dari family and kawan-kawan. Lg kuat korang keseorangan lg kuat korang akan teringan balik kenangan indah dulu-dulu. Admit it

  • Socialize. 

    • Luaskan komunikasi, kalau dulu korang ada pasangan yg confirm punya laa takkan bg korang chat/lepak dengan orang yg tak tentu arah. Time niee lah korang kene tambah kenalan. Dari situ sebenarnya akan support korang daripada kemurungan yg teruk

  • Dekatkan diri dengan tuhan. 

    • Manusia niee memang dah susah, sakit, barulah nk duduk kat sejadah lama-lama. Hehee, sebenarnya itu salah satu terapi. Menangis, meratap, mengadulah dengan tuhan. Dia yg akan bg korang kekuatan untuk tempuh benda 'remeh' niee sume. insya-Allah

And just pegang pada satu ayat. Jodoh tuu dah ada. Cuma cepat atau lambat satu hari nanti dia sampai laa tu.


Kbai

Blogger ChatRoom


Timeline