Thanks for blogwalking, don't forget to step on shoutbox!

Follow+Dashboard


Shoutbox

Highlight Disabled

Rainbow Link

December 26, 2016

Still in love

Hee, hyee.

Terkesima bila tengok ex sendiri kawen, and yess. Aku jatuh sakit, tension headache. Padahal, aku tak sepatut nyaaa macam tu. I have a boyfriend. And have a really serious relationship. But then, satu benda yg aku kene tau. Orang macam wan niee, aku tk kan jumpa lg dahh.

Bodoh kalau aku lepaskan dia. But deep in my heart. Aku terasa sebab ex aku tu kawen dengan madu aku dulu. Same batch, same polytechnic. Sebab aku loser.

Tp untuk apa kalau aku bangga tapi tak bahagia enn. Aku yakin kali nie aku tk salah pilih orang. Responsible guy. Thinking about the future toghether, even aku nmpak macam main-main dengan dia (sorry awak) and si kuat merajuk. A very humble guy. Kata nyaa tkde apa yg nk dibanggakan. I can otp dengan dia tanpa rasa bosan. Kadang je terlelap, Hee

And yet, moving on. Is the best thing. Seriously aku ingat, kalau aku masih lg dengan ex aku niee, dunia aku hanya dengan dia. Tkde kawan, tkde konvoi, tkde kebebasan. Dikongkong

Kawan yg aku buang tu laa yg kutip aku, and nmpak sangat siapa musuh dalam selimut.

Itu yg aku tknk. And Im in love with the same guy everyday @azwananuar 💕

Kbai.

May 30, 2016

stick to this life planning

hee, heyy


okay now, stick to this plan!

the first thing i must buy is


  1. motorsikal
  2. kereta
  3. own an apartment
kawen? not in a list. tu kan kerja tuhan. hehee



angan angan nak pakai motor besar, sebab mengidam teruk kot. tapi memandangkan gaji ciput je, so kita stick to the plan nak pakai 125zr dlu, jngan tanya kenapa motor tu. sebab hehee, "cter jugak:P"nak biasa kan diri main clutch. nie satu patah haram pasal clutch sume aku failed. camana nak hafal gear, grr.

kereta. memandangkan im the eldest little sister, so aku decide mesti angkat mpv. fixed for 7 person. ngam ngam for my family, amek myb dalam 5 years. so maybe umur aku dah 27, aku bebas loan. and time tu baru beli rumah

i wanna own an apartment, and design sendiri. atleast ada satu bilik, ala ala studio, hehee
nak jadikan rumah serba lengkap, acah-acah tempat lepak for abes kan sisa sisa hidup

idea yg lebih kurang camni, tapi lebih kan kaler kelabu :P

but, in a special plan, actually aku nak ada bengkel kereta sendiri, tapi pada saat ini aku still takde konfiden, so yg tu kita hold dulu, and maybe need to seeking for advice pada yg lebih tua. how they manage their workshop.

bukan nak buat as a career, tapi as a hobby. sambil minat, sambil kerja. tapi taknak keje smpai nak mati. i need a life, to be free

tu plan je, kot-kot tetiba ada insan yg sudi menerima diri ini 'cewahh :P' kawen jugak

entah-entah japgi kawen dah, haha

kbai

April 27, 2016

susah nya nak move on. part 2

hee, hyeee

still great to be single.
cegah aku dari maksiat, aku bukan baik mana pon.nafsu kerbau kemain. haha
lgpon, aku sure yg aku bukan sonsang.
apa yg aku nak dalam relationship pon aku taktau
and yess, gadis maskulin macam aku konfim akan dikecam, "ada ke laki nak kat kau?:"
selalu sangat kene

aku bole ter-crush dekat orang dalam beberapa minggu and then, no hard/heart feeling
alhamdulillah aku macam tu, ada je aku jumpa orang yg crush sampai bertahun, kesudahannya tak dapat. nikmat tu, minat kejap kejap
haha, lg satu hal taktau kenapa, aku akan tersasul kalau borak dengan orang yg agak good looking.
jd sendiri, yg tu lawak gila. even aku dah susun ayat cantik-cantik pon bole berterabur ayat, haa. kalau agak-agak aku tersasul cakap banyak kali depan korang, which is means, korang hensem

okay laa, aku cerita a little fact, kenapa aku  tak bole moving on lg dengan relationship
act, aku trauma, sangat sangat. tau philophia? yes. aku dijangkiti virus tersebut
based on my background a little bit messy
aku bukan feminine punya type. aku akan baik kalau orang tu baik dengan aku. jenis takkan dengar judge orang pasal someone

but, in this case, banyak jugak la, yg ada try nak ngorat aku. sume aku tepis. maybe sebab past time relationship yang sangat teruk. aku taknak ingat lg.

its happening about 3 years ago. when suddenly mamat tu hilang macam tu je

since aku dah kene, sampai berbulan gak amek masa nakk get to normal life
mybe sebab dia sweet talker yang teramat sangat, yg tu memang aku admit. some inspirational love story dari zaman sekolah, haha
aku start relationship pon time masuk poli. gatal sungguh, hahahaha

but yes, putus cinta tu sakit sangat

azam tahun nie nak get in relationship, tapi aku jenis tak berapa desprate sangat lg, aku ketengah kan hobi aku yg suka tidor nie, nmpak macam takde life kan. haha

and suka duduk soramg sorang dalam bilik, mengenangkan past time

and that's it

kbye

January 02, 2016

Wishlist 2016

Hee hyee.

Sebelum 2016 menutup tirai. Ini antara senarai semak yg ingin digapai.

-myvi
-duke ktm 200
-vacation ofcos dalam malaysia
-boyfiee <3

But ofcos kene habis kan lesen dalam tahun nie.

But the first thing is. Must have a confirmation letter. Dah berbulu tunggu nie. Sampai setahun baru nak dapat pon tak bole jalan jugak mision kat atas tu.

Perancangan manusia, tak semestinya dapat. Well said. Org yg akan kondem aku memang ramai ya amat. But I'll prove it. Sebab itu hanya mampu menaip di blogger. Bukan facebook duk canang sana sini. Kann tk dapat aku pulak yg dicanang. Forget all the critism people and move on to the better life!

Noktah!

Kbai

January 01, 2016

Let him go!

Hee, hyee.

Apesal senyap? Apesal sentap bila terdengar ayat perempuan lain suka dia. Apesal sentap bila dengar dia chat, lepak denganperempuan lain? Apa masalah aku niee. Haritu dah takde feeling. Dah tak kesah, dah move on. But why now ada balik?

Ya Allah, jauhkan perasaan aku untuk menyukai dia. Aku tau dia bukan jodoh aku. Aku tau nie sume permainan nafsu semata. Aku mohon Ya Allah, hanya kau yg dapat memadam kan m mana-mana perasaan.

Dan sesungguh nyaa, jika Allah ingin menyatukan kedua hati, dia akan menggerakkan kedua-dua nyaa. Bukan hanya satu.

Please, atleast not him. I know its not him. Aku nak move on. Sekuat macam aku bole move on masa aku suka K time sekolah dlu. Macam mana aku bole move on dari suka BH time dekat poli dlu
Susah betul kalau nak cerita pasal hati, memang kumbang bukan seekor. Tp kenapa kumbang yg tak berapa nak cun yg aku suka! Grr

Just let him go. Please feeling, Im begging you ��

Kbai.

Blogger ChatRoom


Timeline