Thanks for blogwalking, don't forget to step on shoutbox!

Follow+Dashboard


Shoutbox

Highlight Disabled

Rainbow Link

May 30, 2016

stick to this life planning

hee, heyy


okay now, stick to this plan!

the first thing i must buy is


  1. motorsikal
  2. kereta
  3. own an apartment
kawen? not in a list. tu kan kerja tuhan. hehee



angan angan nak pakai motor besar, sebab mengidam teruk kot. tapi memandangkan gaji ciput je, so kita stick to the plan nak pakai 125zr dlu, jngan tanya kenapa motor tu. sebab hehee, "cter jugak:P"nak biasa kan diri main clutch. nie satu patah haram pasal clutch sume aku failed. camana nak hafal gear, grr.

kereta. memandangkan im the eldest little sister, so aku decide mesti angkat mpv. fixed for 7 person. ngam ngam for my family, amek myb dalam 5 years. so maybe umur aku dah 27, aku bebas loan. and time tu baru beli rumah

i wanna own an apartment, and design sendiri. atleast ada satu bilik, ala ala studio, hehee
nak jadikan rumah serba lengkap, acah-acah tempat lepak for abes kan sisa sisa hidup

idea yg lebih kurang camni, tapi lebih kan kaler kelabu :P

but, in a special plan, actually aku nak ada bengkel kereta sendiri, tapi pada saat ini aku still takde konfiden, so yg tu kita hold dulu, and maybe need to seeking for advice pada yg lebih tua. how they manage their workshop.

bukan nak buat as a career, tapi as a hobby. sambil minat, sambil kerja. tapi taknak keje smpai nak mati. i need a life, to be free

tu plan je, kot-kot tetiba ada insan yg sudi menerima diri ini 'cewahh :P' kawen jugak

entah-entah japgi kawen dah, haha

kbai

No comments:

Blogger ChatRoom


Timeline