Thanks for blogwalking, don't forget to step on shoutbox!

Follow+Dashboard


Shoutbox

Highlight Disabled

Rainbow Link

May 22, 2017

Stock check give me this!

Hee, hyee.

Hari yang kau rasa kau langsung tak dihargai, lebih lagi apabila kau satu satu nya perempuan yang ada dalam department tu sendiri. Sebenar nyaa kau diperlukan, ramai yg support tanpa kau sedar, yang mahu menjatuhkan semua itu pendengki, apabila kau disapa ramah yang dengki nie pon pura pura baik, kerana ingin kann nama.

Apabila kau dalam kesusahan minta lah pertolongan minta tanpa lelah, kerana mereka paham. Bukan dengan fastlane tetapi department lain. Mereka sedia memberi tunjuk ajar, biarlah mereka paham engkau lemah. Kerana hanya kau sahaja yg tahu kekuatan kau dimana. Bukan pada fizikal, tetapi ramai yg mengagumi mu. Bukan pekerja tetapi pelanggan, yang pertama kali melihat perempuan bekerja sedemikian.

Apakah kau lupa, bahawa kau mahu menolong jantina mu dari ditindas golongan yang hanya mahu kan duit, bukan kahh yang mahu menolong bangsa mu sendiri.  Tepuk dada, tanya lahh diri. 

Kbai

Perangai

Hee hyee

Try to level up yourself confident. Even abg jeff pon sangat hargai kau punya jawatan as a technician. *masa aku cakap aku budak praktikal, nasib baik tak kene siku 😂*

Next try to smile, muka hodoh nak tambah hodoh lg?

Try to stick on the beauty plan. Sebanyak produk yg aku beli banyak tak berusik

Try to make your skin beautiful sebelum kawen. Takot wan lari time malam pertama. Hahaha thats all

Kbai

Check list 17'

Hee hyee

Setelah berkurun lama finally ini adalah keputusan muktamad yg akan aku ikot selama setahun

Trip to Cameron or terengganu tu kalau jadi. Each trip kene simpan dalam 1k and spend it well

For now, bajet nak pegi hantar alang rm500 2hari 1 malam di Ipoh lg *yeayy*

Next trip would be Cameron on august bajet dalam 1k sebab dua kepala

Next trip would be Terengganu will cost 1k jugak untuk hotel, minyak and tol

Next baru pikir kereta cash which is Viva kos nyaa maybe dalam 9k+

After that kita kesah kann pasal moto dalam 13k+ 

Total all cost per year is
500+1000+1000+9000+13000 = 24500 motor letak as second choice so tolak lg jadi total amount untuk bajet 2017 yg masih berbaki setengah tahun lg is rm11500

Belum campur duit raya or any problem yg akan datang kelak.

Selamat menyimpan.

Kbai

February 17, 2017

Dengki ke hape?

Hee, Hyee

firstly aku macam bersyukur sangat sangat, sebab setelah hampir dua tahun keje, finally aku di'konfem'kan. phewww. Lama kann? macam macam version aku dengar sebab aku. Paling cliche sebab aku punya performance tak mantap. takkan tak bole bg kelonggaran. Dah sah-sah aku sorang je perempuan technician. nak bersaing dengan lelaki yg bapak bapak orang tu, memang tak berdaya laa jawab ehh

Tapi, untuk menjawab persoalan aku, yakin sangat sebenar nyaa ada orang mengadu kat bos. Sebab tak puas hati kot, aku tak reti nak menggedik macam perempuan lain. Hm,lgpon aku memang jenis kuat beta punya orang. Sebab mostly, memang bukan salah aku. Nak marah marah pahal enn?

Aku  on tak berapa sangat dah dengan technician. Atas sebab nak jaga batas, tu sume kan laki orang. Tapi takpon sebenar nyaa.

Aku meluat gila kot perangai diorang nie. Tak semua la, tapi mostly, sebab ? diorang nie suka underestimate aku. Pandang macam aku nie taktau apa apa. Even aku keje dah nak dekat dua tahun. Malas aku nak petik soirang sorang, tapi tu laa. Geram. Bole je kan kau layan aku sama macam semua orang, beza nyaa sebab aku perempuan je kann?

Sampai tahap konfiden level aku pon dah low sangat sangat sebenar nyaa, kalau nak amek job besar besar tu meemang aku kene pikir dua tiga kali, bukan sebab apa. Kalau benda tu takde isu, alhamdulillah, tapi kalau ada isu. Dengan sewenang-wenang nya diorang akan ulang benda tu sampai tujuh keturunan.

Padahal normal kot, semua orang mesti ada buat salah, kita bukan robot, dah set macam macam. Hm tu je laa kot, kekecewaan aku setakat bergelar pomen perempuan solo nie. Ada mood aku taip lagi kayy


P/S : I baru beli helmet. Heeee, 2 hari lepas, pehtu heboh gak kata macam-macam. Dahtu je aku mampu, Takkan nak pakai jack kuning baru nak pandang aku sama level. Engkau punya helmet tupon takdelaamahal mana. Acah acah lebih. Jibakaaaa!




Displaying IMG-20170214-WA0008.jpg
tadaaaa (:


Kbai

Blogger ChatRoom


Timeline