Thanks for blogwalking, don't forget to step on shoutbox!

Follow+Dashboard


Shoutbox

Highlight Disabled

Rainbow Link

July 26, 2017

The feelings

Hee hyee

Satu perasaan yg keluar. Taktau nak describe antara syg, suka dan cinta. Takut akan kehilangan. Serentak dengan terperangkap dengan cinta 3 segi

Mula cerita dengan si A. Aku rasa aku suka dia, hari2 aku berharap dia carik aku, chat aku, lepak dengan aku. Even takde benda pon nak borak. Aku rasa everytime aku jumpa dia satu perasaan bahagia tu datang sendiri. Tp macam yg aku sendiri tau, he's taken dan mulut manis ya amat.

Next is B. Dulu aku memang crush gila kat dia nie, sampai tahap aku sanggup ah turun town, laut, semata mata nak jumpa dia. Tp dia jumpa aku pon taknak. Sia sia hanat. Skrg dia luah kan yg dia sayang aku, doa dia dalam istikharah cinta termakbul. Dan aku lah orang nyaa. Aku describe dia nie as sayang

And the last person W. Aku takot hilang dia, tapi aku tak carik dia. Aku rasa semak bila dia carik aku, tp jauh disudut hati aku takut dia ada orang lain. Yg nie aku describe sebagai cinta

Masalah sekarang nie hati aku berbolak balik antara 3 orang nie, aku taknak sebab kesian aku accept b. Sebab perasaan melampau aku pilih A dan sebab takut kehilangan W.

Aku bukan lah orang yg baik. Mungkin aku patut lepaskan tiga tiga nie baru hati aku tenang, soal jodoh kan lambat lg. Hm

#sisbuntu

Kbai

May 26, 2017

Lagi 3 bulan nak keluar kereta

Hee hyee

Tanamkan tekad. Bulan 10 keluar kereta. Nampak lama lg kan?

3k pertama dah lepas
3k kedua dalam tangan
3k ketiga dalam proses

Total bersih dalam tangan sekarang 5000. Tinggal 4k je pejam celik lepas lahh tu.

Settle kereta kita buat moto. Sama ada nak cash atau loan? Aku prefer loan. Moto tak elok amek second kann. 

Next thing insyallah dalam tahun nie jugak nak keluar rumah. Wahh banyak nyaa harta. Akan cuba carik komitmen serendah 250 sebulan.

Maka nyaa total hutang yg bakal aku galas untuk tahun 2017 - 2022 = 250+250+250+100 kereta+rumah+moto+yayasan negeri

=850 buat duit rolling mungkin rumah tu nak sewa kan atau tak. Member ramai duduk seremban kan? So sewa kan je kat diorang mungkin bole dapat dalam 450 sebulan tolak komitmen tinggal = 400 je

Duit rumah + duit moto dah bole tolak tepi 💃💃💃

Insyallah

Kbai

May 22, 2017

Stock check give me this!

Hee, hyee.

Hari yang kau rasa kau langsung tak dihargai, lebih lagi apabila kau satu satu nya perempuan yang ada dalam department tu sendiri. Sebenar nyaa kau diperlukan, ramai yg support tanpa kau sedar, yang mahu menjatuhkan semua itu pendengki, apabila kau disapa ramah yang dengki nie pon pura pura baik, kerana ingin kann nama.

Apabila kau dalam kesusahan minta lah pertolongan minta tanpa lelah, kerana mereka paham. Bukan dengan fastlane tetapi department lain. Mereka sedia memberi tunjuk ajar, biarlah mereka paham engkau lemah. Kerana hanya kau sahaja yg tahu kekuatan kau dimana. Bukan pada fizikal, tetapi ramai yg mengagumi mu. Bukan pekerja tetapi pelanggan, yang pertama kali melihat perempuan bekerja sedemikian.

Apakah kau lupa, bahawa kau mahu menolong jantina mu dari ditindas golongan yang hanya mahu kan duit, bukan kahh yang mahu menolong bangsa mu sendiri.  Tepuk dada, tanya lahh diri. 

Kbai

Perangai

Hee hyee

Try to level up yourself confident. Even abg jeff pon sangat hargai kau punya jawatan as a technician. *masa aku cakap aku budak praktikal, nasib baik tak kene siku 😂*

Next try to smile, muka hodoh nak tambah hodoh lg?

Try to stick on the beauty plan. Sebanyak produk yg aku beli banyak tak berusik

Try to make your skin beautiful sebelum kawen. Takot wan lari time malam pertama. Hahaha thats all

Kbai

Check list 17'

Hee hyee

Setelah berkurun lama finally ini adalah keputusan muktamad yg akan aku ikot selama setahun

Trip to Cameron or terengganu tu kalau jadi. Each trip kene simpan dalam 1k and spend it well

For now, bajet nak pegi hantar alang rm500 2hari 1 malam di Ipoh lg *yeayy*

Next trip would be Cameron on august bajet dalam 1k sebab dua kepala

Next trip would be Terengganu will cost 1k jugak untuk hotel, minyak and tol

Next baru pikir kereta cash which is Viva kos nyaa maybe dalam 9k+

After that kita kesah kann pasal moto dalam 13k+ 

Total all cost per year is
500+1000+1000+9000+13000 = 24500 motor letak as second choice so tolak lg jadi total amount untuk bajet 2017 yg masih berbaki setengah tahun lg is rm11500

Belum campur duit raya or any problem yg akan datang kelak.

Selamat menyimpan.

Kbai

February 17, 2017

Dengki ke hape?

Hee, Hyee

firstly aku macam bersyukur sangat sangat, sebab setelah hampir dua tahun keje, finally aku di'konfem'kan. phewww. Lama kann? macam macam version aku dengar sebab aku. Paling cliche sebab aku punya performance tak mantap. takkan tak bole bg kelonggaran. Dah sah-sah aku sorang je perempuan technician. nak bersaing dengan lelaki yg bapak bapak orang tu, memang tak berdaya laa jawab ehh

Tapi, untuk menjawab persoalan aku, yakin sangat sebenar nyaa ada orang mengadu kat bos. Sebab tak puas hati kot, aku tak reti nak menggedik macam perempuan lain. Hm,lgpon aku memang jenis kuat beta punya orang. Sebab mostly, memang bukan salah aku. Nak marah marah pahal enn?

Aku  on tak berapa sangat dah dengan technician. Atas sebab nak jaga batas, tu sume kan laki orang. Tapi takpon sebenar nyaa.

Aku meluat gila kot perangai diorang nie. Tak semua la, tapi mostly, sebab ? diorang nie suka underestimate aku. Pandang macam aku nie taktau apa apa. Even aku keje dah nak dekat dua tahun. Malas aku nak petik soirang sorang, tapi tu laa. Geram. Bole je kan kau layan aku sama macam semua orang, beza nyaa sebab aku perempuan je kann?

Sampai tahap konfiden level aku pon dah low sangat sangat sebenar nyaa, kalau nak amek job besar besar tu meemang aku kene pikir dua tiga kali, bukan sebab apa. Kalau benda tu takde isu, alhamdulillah, tapi kalau ada isu. Dengan sewenang-wenang nya diorang akan ulang benda tu sampai tujuh keturunan.

Padahal normal kot, semua orang mesti ada buat salah, kita bukan robot, dah set macam macam. Hm tu je laa kot, kekecewaan aku setakat bergelar pomen perempuan solo nie. Ada mood aku taip lagi kayy


P/S : I baru beli helmet. Heeee, 2 hari lepas, pehtu heboh gak kata macam-macam. Dahtu je aku mampu, Takkan nak pakai jack kuning baru nak pandang aku sama level. Engkau punya helmet tupon takdelaamahal mana. Acah acah lebih. Jibakaaaa!




Displaying IMG-20170214-WA0008.jpg
tadaaaa (:


Kbai

Blogger ChatRoom


Timeline