Thanks for blogwalking, don't forget to step on shoutbox!

Follow+Dashboard


Shoutbox

Highlight Disabled

Rainbow Link

May 26, 2017

Lagi 3 bulan nak keluar kereta

Hee hyee

Tanamkan tekad. Bulan 10 keluar kereta. Nampak lama lg kan?

3k pertama dah lepas
3k kedua dalam tangan
3k ketiga dalam proses

Total bersih dalam tangan sekarang 5000. Tinggal 4k je pejam celik lepas lahh tu.

Settle kereta kita buat moto. Sama ada nak cash atau loan? Aku prefer loan. Moto tak elok amek second kann. 

Next thing insyallah dalam tahun nie jugak nak keluar rumah. Wahh banyak nyaa harta. Akan cuba carik komitmen serendah 250 sebulan.

Maka nyaa total hutang yg bakal aku galas untuk tahun 2017 - 2022 = 250+250+250+100 kereta+rumah+moto+yayasan negeri

=850 buat duit rolling mungkin rumah tu nak sewa kan atau tak. Member ramai duduk seremban kan? So sewa kan je kat diorang mungkin bole dapat dalam 450 sebulan tolak komitmen tinggal = 400 je

Duit rumah + duit moto dah bole tolak tepi 💃💃💃

Insyallah

Kbai

May 22, 2017

Stock check give me this!

Hee, hyee.

Hari yang kau rasa kau langsung tak dihargai, lebih lagi apabila kau satu satu nya perempuan yang ada dalam department tu sendiri. Sebenar nyaa kau diperlukan, ramai yg support tanpa kau sedar, yang mahu menjatuhkan semua itu pendengki, apabila kau disapa ramah yang dengki nie pon pura pura baik, kerana ingin kann nama.

Apabila kau dalam kesusahan minta lah pertolongan minta tanpa lelah, kerana mereka paham. Bukan dengan fastlane tetapi department lain. Mereka sedia memberi tunjuk ajar, biarlah mereka paham engkau lemah. Kerana hanya kau sahaja yg tahu kekuatan kau dimana. Bukan pada fizikal, tetapi ramai yg mengagumi mu. Bukan pekerja tetapi pelanggan, yang pertama kali melihat perempuan bekerja sedemikian.

Apakah kau lupa, bahawa kau mahu menolong jantina mu dari ditindas golongan yang hanya mahu kan duit, bukan kahh yang mahu menolong bangsa mu sendiri.  Tepuk dada, tanya lahh diri. 

Kbai

Perangai

Hee hyee

Try to level up yourself confident. Even abg jeff pon sangat hargai kau punya jawatan as a technician. *masa aku cakap aku budak praktikal, nasib baik tak kene siku 😂*

Next try to smile, muka hodoh nak tambah hodoh lg?

Try to stick on the beauty plan. Sebanyak produk yg aku beli banyak tak berusik

Try to make your skin beautiful sebelum kawen. Takot wan lari time malam pertama. Hahaha thats all

Kbai

Check list 17'

Hee hyee

Setelah berkurun lama finally ini adalah keputusan muktamad yg akan aku ikot selama setahun

Trip to Cameron or terengganu tu kalau jadi. Each trip kene simpan dalam 1k and spend it well

For now, bajet nak pegi hantar alang rm500 2hari 1 malam di Ipoh lg *yeayy*

Next trip would be Cameron on august bajet dalam 1k sebab dua kepala

Next trip would be Terengganu will cost 1k jugak untuk hotel, minyak and tol

Next baru pikir kereta cash which is Viva kos nyaa maybe dalam 9k+

After that kita kesah kann pasal moto dalam 13k+ 

Total all cost per year is
500+1000+1000+9000+13000 = 24500 motor letak as second choice so tolak lg jadi total amount untuk bajet 2017 yg masih berbaki setengah tahun lg is rm11500

Belum campur duit raya or any problem yg akan datang kelak.

Selamat menyimpan.

Kbai

Blogger ChatRoom


Timeline